sâmbătă, 5 iulie 2014

Alimente care fac parul puternic

Cu timpul, firul de păr se subțiază, își pierde din strălucire deoarece este deteriorate de anumite produse și aparate de coafat.

În loc să apelezi la diferitele tratamente pentru păr care costă și foarte mult, este suficient să ai grijă ce mănânci, deoarece sunt alimente care te pot ajuta să ai un păr puternic și mătăsos.
Somonul, pentru un păr sănătos
Somonul se află în topul 3 al alimentelor cu cel mai bogat conținut de  acizi grași Omega 3, vitamine, fier și proteine benefice scalpului. Prin urmare părul va căpăta strălucire și va fi mai puternic
Lintea și fasolea Lintea și fasolea sunt alimente eficace pentru un păr puternic. Reprezintă o sursă de proteine, zinc, biotină și fier care ajută la îngroșarea firului de păr și îi conferă strălucire.
Morcovii
Mâncarea preferată a iepurașilor are multe beneficii și pentru oameni, mai ales pentru sănătatea firelor de păr. Datorită conținutul bogat de vitamine, aceștia sunt buni pentru scalp și ajută firul de păr să fie mai puternic.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos poate fi folosit în tratamentele pentru părul uscat și deteriorat. Acest ingredient natural îi conferă firului de păr strălucire și îl repară. Dacă îți masezi părul o dată pe săptămână cu ulei de cocos vei preveni apariția mătreții și despicarea firelor de păr.
Legumele verzi
Legumele verzi, cum ar fi broccoli și spanacul sunt surse de vitamine A și C, fier și calciu care ajută părul să fie mai puternic. De asemenea ajută scalpel să producă sebum, benefic pentru păr.
Ouăle
Ouăle sunt importante surse de proteine de care părul tău are nevoie. Le poți mânca sau îți poți masa scalpel cu gălbenușul de ou,îl lași să acționeze 15 minute și apoi te clătești cu șampon.
Mierea
Mierea este ingredientul perfect pentru un păr strălucitor și mătăsos care întoarce priviri. Conținutul bogat de nutrienți îți poate oferi aceste lucruri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu