marți, 1 aprilie 2014

Uleiul de usturoi elimina tumorile canceroase

Uleiul de usturoi poate încetini fenomenul de scădere a numărului leucocitelor din sânge provocat de chimioterapie şi radioterapie, tratamente utilizate pentru eliminarea tumorilor canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Rezultatele acestui studiu, realizat pe şoareci, arată că uleiul de usturoi poate constitui un tratament complementar bun în cazul chimioterapiei şi radioterapiei.

Principiul chimioterapiei este de a distruge celulele suşă care, în interiorul tumorii, sunt singurele capabile să se reproducă nedefinit. Toate medicamentele anticancer folosite în chimioterapie au o toxicitate mai mare sau mai mică, putând afecta formula sangvină, pielea, părul sau alte organe.

În funcţie de boală sau de stadiul acesteia, chimioterapia poate fi curativă, adică să aibă ca finalitate vindecarea organului bolnav, sau complementară actului chirurgical sau radioterapiei.

Radioterapia constă în utilizarea radiaţiilor ionizante în tratamentul anumitor boli, îndeosebi al cancerelor.

Usturoiul are numeroase efecte benefice asupraului, fiind utilizat de sute de ani pentru vindecarea unui număr mare de boli, de la răceală şi afecţiuni respiratorii la ciumă. Potrivit unor studii anterioare, uleiul de usturoi are capacitatea de a repara ţesuturile cardiace şi de a stopa evoluţia tumorilor. Tonifiant şi antiseptic, antibiotic natural, diuretic, usturoiul are capacităţi anticoagulante şi este bun, printre altele, şi în cazul bolilor de ficat şi biliare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu