miercuri, 12 martie 2014

Combate cancerul cu floarea Raiului

Priboiul, cunoscut si sub denumirea de floarea Raiului, este o planta medicinala din flora spontana din Europa, iar la noi în tara este întalnita în zonele uscate, umbroase si racoroase, pe soluri din zona montana si subalpina. Se gaseste si în bazine compacte, mai ales pe Valea Cernei, Baia de Arama si Tismana. Datorita uleiurilor eterice aromate este folosita la fabricarea parfumurilor. In scop terapeutic este folosita partea aeriana a plantei (Herba Geranii macrorrhizii) recoltata in lunile mai- iunie si radacina plantei (Geranii macrorrhizi rhizoma), informeaza zumi.md

Priboiul este una dintre cele mai benefice plante pentru tratarea diverselor afectiuni precum cancerul, tuberculoza, dereglarile intestinale si problemele vasculare. Este extrem de eficienta în problemele cu ochii si stimuleaza fertilitatea.
Planta contine multe substante active, precum ulei volatil, tanin, vitaminele A, B si C, dar si minerale precum calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu si germaniu. Stimuleaza oxigenarea celulara si este foarte buna pentru vindecarea tumorilor maligne, dar si benigne.

Combate cancerul

Priboiul este minunat în tratarea diverselor forme de cancer, precum cel pulmonar, mamar, de col uterin, de piele, dar si cel laringian, bucal ori intestinal.
 
Previne problemele vasculare

Infuzia de priboi are efect hipoglicemiant, mareste diureza si previne aparitia problemelor vasculare care apar din cauza diabetului.

Trateaza afectiunile intestinale

Diareea, colita de fermentatie sau alte maladii cronice intestinale se pot trata cu infuzie de priboi.

Vindeca hemoragiile interne

Aceasta planta este un medicament extraordinar pentru tratarea ulcerelor hemoragice si a hemoragiilor interne.

Bun în tratamentul tuberculozei

Tuberculoza, chiar si în fazele avansate, dar si infectiile pulmonare se trateaza cu ceai de priboi.
Stimuleaza fertilitatea

Aceasta este o planta foarte bogata în fitohormoni, în special în fitoprogesteron, dar si în oligoelemente care au efecte pozitive asupra fertilitatii, cum ar fi zincul si germaniul.

Combate bolile oculare

Bolile oculare precum cataracta, blefarita sau conjunctivita se pot îmbunatati daca se fac spalaturi cu infuzie de priboi.

Mod de administrare: infuzie, decoct, tinctura

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita la o cana cu apa clocotita, se lasa la infuzat 5- 10 minute, se strecoara si se consuma 1-2 cani pe zi

Decoctul se obtine din 2 lingurite de radacina uscata si maruntita la 300 ml apa, care se fierbe 5 minute apoi se ma lasa 10 minute la infuzat si se consuma atat intern cat si extern

Tinctura se administreaza o lingurita de 2- 3 ori pe zi, diluata in putina apa cu efect antialgic, decontracturant, afrodisiac

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu