marți, 11 februarie 2014

Lamaia este fructul de aur

Lamaia este un fruct minune, multivalent si sanatate curata. Ideala in dieta, perfecta in mancare si dulciuri, ideala pentru sustinerea sistemului imunitar, lamaia este un fruct de aur. Iata ce secrete se ascund sub coaja galbene si ce contine o lamaie!

O lamaie are in jur de 15 calorii. Are 0,24 de grame de proteine, 5,27 grame de carbohidrati si 0,29 grame de fibre. Desi este foarte acra, are 1,56 grame de zahar.

La capitolul vitamine, o lamaie asigura 29% din necesarul zilnic de vitamina C si aproape 7% din necesarul de vitamina A. Desi nu contine cantitati foarte mari de vitamine din grupul B, o lamaie aduce 12% din necesarul de vitamine din acest grup. Lamaia nu contine vitamina E, D si nici vitamina K.

Ce contine lamaia? Acest fruct este plin de minerale importante: calciu, cupru, fier, magneziu (in cantitati importante, chiar), fosfor, seleniu si zinc.

Aroma specifica vine din amestecul de acizi organici si uleiuri esentiale continute si in pulpa fructului si, mai ales in coaja. Lamaia contine luteina, circa 5,5 grame, intr-o lamaie intreaga. Luteina este un complex specifica ideal celulelor din retina.

Lamaia este un antiseptic puternic si foarte eficient si stimuleaza intens procesele de digestie, mai ales atunci cand este mancata pe stomacul gol, pentru ca intervine in procesul de transformare biochimica a alimentelor si in procesul de asimilare a substantelor nutritive.

Din acest motiv este recomandat sa incepi ziua cu un pahar cu apa, la temperatura camerei, in care adaugi sucul unei lamai. Nu in ultimul rand, trebuie amintit si faptul ca dieta cu lamaie regleaza foarte eficient nivelul colesterolului si al glicemiei din sange si are capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase.

Toate acestea impreuna explica imensele beneficii pe care le aduce lamaie. Secretul pentru a profita de toate cele pe care le contine lamaia este sa o consumi cat mai des posibil. Adauga lamaie in mancare, peste legume, consuma lamaie simpla si foloseste cat poti de mult din coaja acestui fruct de aur.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu