STUDIU. Cercetătorii susţin, în baza unor studii recente legate de mâncărurile prăjite, că foarte blamaţii cartofi prăjiţi nu sunt atât de dăunători pentru sănătate pe cât se spunea până acum.
Efectuat pe 400.000 de voluntari, în Spania, studiul a arătat că riscul de afecţiuni cardiace sau moarte prematură nu s-a confirmat în rândul persoanelor care consumau alimente prăjite, în special cartofi, potrivit ziarulring.ro.
Un alt studiu, de data aceasta realizat în rândul femeilor obeze, a dezvăluit chiar un efect benefic al mâncărurilor prăjite asupra nivelului de insulină. O explicaţie posibilă a rezultatelor contradictorii este că studiile au variat în ceea ce priveşte tipurile de ulei şi grăsimi folosite la prăjit.
S-a dovedit că voluntarii participanţi la studiul din Spania care au prăjit alimentele au utilizat în special ulei de măsline extravirgin. Tipul de ulei sau grăsime este doar unul dintre factorii care afectează caracterul sănătos al unui fel de mâncare prăjit. De asemenea, uleiul în care aţi prăjit un aliment nu trebuie refolosit pentru ca acesta să nu devină dăunător organismului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu