marți, 22 octombrie 2013

Tatu salveaza Steaua cu un gol

Steaua Bucuresti si FC Basel au terminat a egalitate, 1-1 (0-0), marti seara, pe Arena Nationala din Capitala, în Grupa E a Ligii Campionilor la fotbal

Steaua are viata extrem de grea in grupele Ligii Campionilor. Fotbalistii lui Laurentiu Reghecampf au smuls, in-extremis, o remiza, scor 1-1, cu FC Basel si mai pastreaza sanse teoretice de calificare in primavara Europa League. Marcelo Diaz a deschis scorul în min. 48, iar Leandro Tatu a egalat în min. 88, din centrarea lui Adrian Popa, un egal care mentine Steaua cu sanse teoretice pentru primavara europeana, cu conditia unei victorii în partida revansa de la Basel.

Începutul meciului a fost destul de promitator pentru Steaua, dar dupa primele zece minute a urmat un moment de deconcentrare care le-a permis oaspetilor sa îsi creeze trei situatii mari de gol. Mai întâi, Streller a scapat spre poarta, iar fundasii Stelei s-au invitat unul pe altul sa-l blocheze si numai sutul modest al elvetianului, retinut de Tatarusanu, a facut ca scorul sa ramâna ''imaculat''. La un corner, apararea Stelei a ezitat în lant, în frunte cu Tatarusanu, dar Georgievski a salvat golul de pe linia portii la reluarea lui Ivanov (12). Imediat, Tatarusanu a respins devierea periculoasa a lui Frei, la o noua lovitura de colt (12).

Scapata din aceste momente delicate, Steaua a avut dificultati mari la constructie, lovindu-se de un joc agresiv al oaspetilor, care au jucat sus, au facut marcaj si un presing care i-au incomodat vizibil pe jucatorii lui Laurentiu Reghecampf. Stanciu a beneficiat de o situatie buna în min. 18, o minge respinsa de apararea lui Basel, dar sutul sau cu stângul de la 20 de metri s-a dus peste poarta. Tanase a tras si el la poarta (27), dar tentativa sa nu i-a dat emotii lui Sommer.

Apararea Stelei a cedat în min. 27, dupa o combinatie care a facut sah-mat jucatorii ''ros-albastri'', însa Safari a tras în plasa laterala.

Campioana României a mai avut câteva situatii notabile, prin Tanase (36), sut respins de Sommer, Latovlevici (37), lovitura libera care nu a nimerit tinta, si Szukala, lovitura de cap în bratele lui Sommer (40).
Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost ratata de campioana Elvetiei, în min. 40, când sutul lui Stocker, deviat, s-a dus în bara transversala, Tatarusanu fiind batut la aceasta faza.
Nici nu a început bine repriza secunda si Basel a deschis scorul, prin Diaz, cu un sut de la circa 22 de metri, la vinclu, dupa o gafa a lui Latovlevici: 0-1 (48).
Steaua a avut sansa sa revina în joc, dar acelasi Latovlevici a ratat incredibil din pozitie excelenta (57). Sommer a intervenit excelent la sutul lui Filip (64), apoi Tatu a reluat peste din mijlocul careului la centrarea lui Popa (74). Nici Bourceanu (82) nu a avut mai multa sansa, cu sutul sau cu efect de la marginea careului.
Egalarea cautata a venit în min. 88, când Leandro Tatu a reluat în plasa centrarea lui Adrian Popa: 1-1. In celalalt meci din Grupa E, Chelsea a invins la Schalke cu scorul de 3-0. Urmatoarea partida a Stelei va fi revansa cu Basel, pe 6 noiembrie, pe St. Jakob-Park, in timp ce Schalke joaca in deplasare cu Chelsea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu