marți, 1 octombrie 2013

Sfaturi pentru caderea parului

Nu doar barbatii sufera din cauza caderii parului. Si femeile au o astfel de problema, iar daca si tu te numeri printre persoanele care au parul subtire sau rar, iata cateva sfaturi pentru îngrijirea podoabei capilare.

Utilizarea otetului din cidru de mere este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra podoabei capilare. Acesta este bogat în numeroase vitamine si minerale: A, C, E si B-uri, mangan, calciu, magneziu, sulf, potasiu, siliciu, acid clorhidric, aminoacizi si enzime.

Pentru uz extern

Dupa ce ai spalat parul cu sampon, aplica otet din cidru de mere, stai cateva minute, dupa care clateste-l cu apa din abundenta. Sterge-ti parul prin tamponarea acestuia cu un prosop, nu prin frecare si perie-l usor atunci cand este ud. Evita pe cat posibil folosirea uscatorului de par, întrucat acesta usuca si aspreste parul.

 Un alt remediu bun împotriva caderaii parului este un amestec preparat din otet din cidru de mere si ceai de salvie. Dupa ce ai spalat parul cu sampon si balsam, aplica pe par amestecul format din otet din cidru de mere si ceai de salvie, în parti egale, dupa care clateste-l cu apa din abundenta.

Prepara-ti propria lotiune capilara, amestecand o ceasca cu otet din cidru de mere cu o ceasca cu ulei de masline. Aplica lotiunea pe par, masand scalpul cu miscari circulare. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste parul. De asemenea, pentru efecte sporite, poti opta pentru sampoane care contin otet din cidru de mere.

Pentru uz intern

Otetul din cidru de mere are efecte mai bune asupra parului daca este folosit în acelasi timp si intern. Asadar, ia suplimente pe baza de otet din cidru de mere, pe care le vei gasi în majoritatea plafarurilor. Pastilele sunt ideale pentru persoanele care nu pot bea otetul din cidru de mere. Totusi, în cazul în care poti consuma otet din cidru de mere, pune o lingura de otet într-un pahar cu apa si bea amestecul de 3 ori pe zi. Efectele benefice ale otetului de mere asupra podoabei capilare se vor vedea în minimum doua luni de la începerea tratamentului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu