marți, 22 octombrie 2013

Remediu natural impotriva racelii

Toamna a venit cu tot ce aduce ea, bunatati dar si raceli, gripe. Cand te prinde o ploaie buna, este foarte probabil ca si o raceala buna sa te prinda la fel de rapid.
Atunci cand simptomele racelii nu intarzie sa apara, primul lucru pe care trebuie s ail faci este sa mergi la medic. Daca totusi simti ca raceala nu este intr-o stare foarte avansata si iti doresti sa te tratezi singura acasa, cu remedii din batrani pe care le ai la indemana iata un top 4 al celor mai bune remedii naturale impotriva racelii:
Ceaiul de ceapa. Se stie ca inca din antichitate ceaiul de ceapa era folosit ca un remediu natural impotriva racelii. Proprietatile sale curabile sunt foarte cunoscute iar batranii inca il mai folosesc ca un medicament natural ori de cate ori au nevoie. Acesta nu are efecte adverse.
Supa de pui. Supa este un foarte bun remediu natural impotriva racelii. Datorita vitaminelor furnizate de legume si a proteintelor din carne, aceasta lupta impotriva racelii, intarind sistemul imunitar.
Baie fierbinte cu sare. Sarea are multe proprietati curabile dar poate fi si daunatoare atunci cand este consumata in exces. In baie insa, sarea este un medicament natural impotriva multor boli cum ar fi: reumatism, raceala, boli de piele (psoriazis, pitiriazis). Ai grija sa folosesti sare speciala pentru baie, aceasta este imbogatita cu uleiuri si arome speciale ce vor face din baia ta, o oaza de sanatate si relaxare.
Hidratare totala. In aceasta perioada ai nevoie de hidratare. Corpul datorita luptei la care este supus poate fi deshidratat, de aceea este nevoie sa consume foarte multe lichide. Sucurile naturale din fructe proaspete, apa, ceai, supa, acestea pot sa iti ofere vitaminele de care ai nevoie, nutrientii si aportul de lichide care iti lipseste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu