De-a lungul timpului au fost
descoperiti mai multi factori benefici ai pudrei de cacao. Astfel,
folosita pentru a rvigora corpul in primul rand si pentru producerea
ciocolatei, care se stie ca are un efect cat se poate de pozitiv asupra
organismului, pudra de cacao afecteaza si creierul, tot intr-un mod
pozitiv.
Asadar,
potrivit unui nou studiu care a fost realizat pe un esantion de 90 de
persoane de varsta a treia care aveau probleme cu memoria si cu
judecata, cacaua ajuta la intinerirea creierului si imbunatatirea
functiilor acestuia.
Cele
90 de persoane au consumat cacao timp de 8 saptamani iar rezultatele
cele mai imbucuratoare au venit de la persoanele care au consumat cacao
cu lapte cu continut mare de antioxidanti.
“Flavonoizii
din cacao sunt cei care ajuta la mentinerea si imbunatatirea sanatatii
cardiovasculare si a celei cerebrale. Cacaua mai poate fi consumata si
sub alta forma decat cea de bautura. Beneficiile sunt aceleasi si in
cazul prajiturilor cu cacao”, a declarat Giovambattista Desideri, profesor la Universitatea L’Aquila, Italia, locul unde a fost realizat studiul.
Pe
langa aceste efecte, a fost dovedti recent ca cacaua poate preveni
aparitia bolii Alzheimer si nu duce la afectarea greutatii, fiind slaba
in calorii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu