vineri, 11 octombrie 2013

Contract pagubos 12 avioane F-16 sa coste 628 milioane euro?

Bravo poporului roman o sa vedem ca astfel de contracte paguboase s-au intamplat pe banda rulanta oricum nu costa atat acele aviona zic ca mai mult de 100 de milioane nu fac. 
Guvernul României şi cel al Portugaliei au semnat contractul de achiziţie în urma căruia 12 aparate F-16 modernizate, din dotarea Forţelor Aeriene Portugheze, vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române.
"Guvernul României şi cel al Republicii Portugheze au semnat contractul de achiziţie, în urma căruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Forţelor Aeriene Portugheze, vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române. După finalizarea negocierilor de ordin tehnic şi financiar, contractul de achiziţie a fost semnat după obţinerea autorizaţiei de transfer din partea americană. Acest tip de autorizare, acordată de Congresul SUA, este obligatorie, înainte de încheierea oricărui contract", se arată într-un comunicat MapN.

Ministerul precizează că în perioada următoare, aeronavele vor fi modernizate, motoarele vor fi reparate capital şi va începe pregătirea, în Republica Portugheză, a personalului român ce va opera avioanele F-16 (9 piloţi şi 75 de tehnicieni).

În luna iunie, Guvernul a anunţat că a aprobat proiectul de lege privind achiziţia a 12 avioane vechi de tip F-16, pentru care va fi plătit 628 milioane euro.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu