duminică, 1 noiembrie 2015

Beneficiile consumului de ardei gras

Ardeiul gras, denumit uneori si ardei dulce este disponibil intr-o varietate de culori - galben galben, rosu, verde, violet si portocaliu. Aceasta leguma este originara din Mexic si alte regiuni din America Centrala, de unde s-a extins in restul lumii, in secolele 16-17.

Ardeiul gras este sarac caloric - 31 de kilocalorii la 100 de grame, bogat in vitamina C - in ardeiul rosu, la cele mai inalte niveluri, 100 g ardei rosu contine aproximativ 127.7 mg ceea ce inseamna ca acopera doza zilnica recomandata, ba chiar si peste.

De asemenea, ardeiul gras contine si cantitati semnificative de vitamina A, aproximativ 3131 UI sau 101% din DZR la 100 gr. In plus, acesta contine flavonoizi antioxidanti, cum ar fi alfa si beta caroten, luteina, zeaxanthina si criptoxantina. Impreuna, aceste substante antioxidante din ardeiul gras ajuta la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi generate in timpul stresului si in conditii de boala.

Beneficiile consumului de ardei gras

Arde caloriile
Ardei gras rosu creste rata metabolismului. Capsaicina care este responsabila de iuteala altor soiuri de ardei se gaseste aici in cantitati foarte mici. Ardeiul gras creste metabolismul, fara a creste si ritmul cardiac si tensiunea arteriala, spre deosebire de ardeiul iute. Prin urmare, acest soi sprijina pierderea in greutate.

Suport pentru sistemul imunitar

Vitamina C este vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos si pentru construirea colagenului - proteina principala, structurata in organism, necesara pentru mentinerea integritatii vaselor de sange, pielii, organelor si oaselor.
Consumul de ardei gras reduce riscul de artrita si previne formarea cheagurilor de sange.

Previne cancerul

Betacarotenul care se afla in ardeiul gras poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer, precum cel mamar in cazul femeilor aflate inainte de menopauza. Licopenul scade riscul aparitiei cancerului ovarian.
Bogat in antioxidanti

Ardeii sunt surse excelente de vitamina A si C, doi antioxidanti care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Alimentele bogate in antioxidanti reduc inflamatia, previn artrita si bolile de inima. Antioxidantii sunt, de asemenea, de ajutor in lupta impotriva unor forme de cancer, cataracta, si astm.

Bun pentru ochi

Aceasta leguma contine luteina, care este buna pentru ochi. Luteina protejeaza ochii de cataracta si degenerescenta maculara.

Ajuta la absorbtia fierului

Ardeiul rosu ofera aproape 300% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C este esentiala pentru absorbtia fierului. Astfel, cei care sufera de un deficit de fier ar trebui sa consume ardei rosu.

Detoxifiere

Ardeiul gras ajuta la decongestionarea mucoasei nazale si a plamanilor si la eliminarea toxinelor prin transpiratie.

Anti imbatranire

Consumul de suc de ardei gras ajuta la inversarea semnelor de imbatranire, gratie antioxidantilor. Ardeiul proteja pielea de radicalii liberi.

Sursa de vitamina B6 si magneziu

Combinatia de vitamina B6 si magneziuduce la scaderea nivelului de anxietate. Fiind un diuretic natural, vitamina B6 ajuta la reducerea balonarii si previne hipertensiunea.

Intareste foliculii de par

Ardeiul este benefic pentru par, deoarece este o sursa excelenta de vitamina C, care este esentiala pentru sanatatea parului. Vitamina C ajuta la absorbtia fierului, ceea ce inseamna ca exista suficient fier in celulele rosii din sange pentru a transporta oxigenul la foliculii de par. Vitamina C este, de asemenea, utilizata in formarea colagenului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu