luni, 22 iunie 2015

Siropul de nuci verzi trateaza multe boli

Vara este momentul perfect pentru a colecta nuci verzi cu ajutorul carora sunt preparate diverse preparate medicamentoase.
Nucile verzi crude sunt o bomba naturala de vitamina C si compusi fenolici. Ele sunt bogate in minerale, cum ar fi iod, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, zinc, clor, sulf, mangan si cupru.
In plus, nucile verzi sunt bogate si in alte vitamine precum (E, B1, B6, B9) si acizi grasi omega-3, astfel incat preparatele din nuci verzi sunt recomandate persoanelor malnutrite si celor anemice.
Siropul de nuci verzi cu miere si lichior este un adevarat “tamaduitor” pentru multe afectiuni.
Preparatele din nuci verzi sunt utilizate pentru a imbunatati eficienta glandei tiroide, pentru a purifica sangele de toxine si parazitii din organism, pentru a facilita disconfortul gastric si, desigur, pentru a ajuta la prevenirea paradentozei.
Cea mai sanatoasa optiune pentru pregatirea nucilor verzi este o combinatie de nuci verzi cu miere, nefierte.
Metoda de preparare:
Colectati nuci de dimensiune 1-1,5 cm, ar fi bine sa le adunati de la un copac care creste intr-un mediu curat ecologic, unde aerul, apa si solul nu sunt contaminate. Puneti-le intr-un borcan si adaugati mierea. Inchideti recipientul si se lasa la o lumina buna, dar nu expus la lumina directa a soarelui.
La fiecare zece zile, se deschide capacul si se agita siropul. Dupa 40 de zile, se strecoara lichidul si se scot nucile, care sunt deja negre si uscate.
Nota: Cel mai bine este ca nucile sa fie cu dimensiuni 10-15 mm, deoarece siropul facut din nuci mari are un gust foarte amar.
Este recomandat sa luati cate 1 lingurita pe zi din acest sirop, pentru a se asigura nevoile de zi cu zi de iod din organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu