vineri, 10 aprilie 2015

Sucul de mere intareste sistemul cardiovascular

Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume. Sucul obtinut din mere are o valoare nutritiva ridicata si poate fi consumat in orice moment al zilei, pentru a preveni o serie de boli grave.

Merele sunt folosite pentru a face o varietate de retete, cum ar fi milkshake-uri, salate de fructe si deserturi. Pentru ca ofera o serie de beneficii pentru sanatate, este recomandat sa mancati mere in fiecare zi. Desigur, multi oameni prefera sa ia vitaminele din acest fruct delicios, sub forma de suc.

Sucul de mere este singurul care poate fi combinat cu diverse sucuri de legume. Legumele si fructele sunt degradate de diverse enzime si, prin urmare, nu trebuie amestecate. Singura exceptie este marul, care da sucului de legume un gust placut si dulce.
Sucul de mere contine vitamina C si P, saruri de potasiu, calciu, fier, cupru, mangan, cobalt, zinc, nichel. Aplicati-l daca suferiti de ateroscleroza, boli de ficat, vezica urinara, rinichi si multe altele. Acest suc normalizeaza activitatea intestinala. Continutul ridicat de zaharuri si acizi organici ajuta la recuperarea rapida dupa efort fizic
Sucul de mere poate fi baut, fara limite in cantitati relativ mari, pana la 1 litru pe zi. De dimineata, la pranz si seara inainte de mese, luati cate o lingurita de suc ​​de mere amestecat cu o lingurita de miere, pentru a elimina bacteriile care cauzeaza infectii biliare. Aceasta bautura racoritoare este contraindicata persoanelor care sufera de gastrite, ulcere si pancreatita.

Sucul de mere este recomandat atunci cand se efectueaza munca mentala intensa. In plus, ajuta la eliminarea metalelor grele din organism.

Cercetatorii au efectuat un studiu, la care au participat 10 000 de persoane. Cei care au mancat cele mai multe mere au raportat un risc de 50% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Cercetatorii cred ca acest lucru este din cauza nivelului ridicat de flavonoide continute in mere. Dar stim cu totii ca exista multi oameni care mananca 5-6 mere pe zi pentru a se proteja de diverse boli.

Merele pot fi consumate ca proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate. Iata cateva motive pentru a consuma suc de mere:
Pastreaza ficatul sanatos
Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe zi. In acest interval, se elimina din alimentatie produsele de origine animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada. Mai multe detalii privind aceasta cura gasiti aici:
Pastreaza inima sanatoasa
Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.

Reduce colesterolul

Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previi bolile de inima consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.

Intareste oasele

Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.

Intareste imunitatea

Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor specifice sezonului rece.

Previne cancerul

Sucul de mere combate tumorile canceroase, in special pe cele de la plamani. Datorita continutului de flavanoizi si de acid fenolic, sucul de mere este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti preveni aceasta cumplita boala.

Previne astmul

Unul dintre principalele beneficii ale merelor este reprezentat de continutul de flavonoizi. Acest nutrient este foarte cunoscut deoarece poate inhiba aparitia atacurilor de astm. In plus, acest nutrient joaca un rol foarte important in buna functionare a plamanilor tai, lucru dovedit prin mai multe studii. Persoanele care consuma mere destul de des dispun de o capacitate pulmonara crescuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu