Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume. Sucul
obtinut din mere are o valoare nutritiva ridicata si poate fi consumat
in orice moment al zilei, pentru a preveni o serie de boli grave.
Merele sunt folosite pentru a face o varietate de retete, cum ar fi
milkshake-uri, salate de fructe si deserturi. Pentru ca ofera o serie de
beneficii pentru sanatate, este recomandat sa mancati mere in fiecare
zi. Desigur, multi oameni prefera sa ia vitaminele din acest fruct
delicios, sub forma de suc.
Sucul de mere este singurul care poate fi combinat cu diverse sucuri de
legume. Legumele si fructele sunt degradate de diverse enzime si, prin
urmare, nu trebuie amestecate. Singura exceptie este marul, care da
sucului de legume un gust placut si dulce.
Sucul de mere contine vitamina C si P, saruri de potasiu, calciu, fier,
cupru, mangan, cobalt, zinc, nichel. Aplicati-l daca suferiti de
ateroscleroza, boli de ficat, vezica urinara, rinichi si multe altele.
Acest suc normalizeaza activitatea intestinala. Continutul ridicat de
zaharuri si acizi organici ajuta la recuperarea rapida dupa efort fizic
Sucul de mere poate fi baut, fara limite in cantitati relativ mari, pana
la 1 litru pe zi. De dimineata, la pranz si seara inainte de mese,
luati cate o lingurita de suc de mere amestecat cu o lingurita de
miere, pentru a elimina bacteriile care cauzeaza infectii biliare.
Aceasta bautura racoritoare este contraindicata persoanelor care sufera
de gastrite, ulcere si pancreatita.
Sucul de mere este recomandat atunci cand se efectueaza munca mentala
intensa. In plus, ajuta la eliminarea metalelor grele din organism.
Cercetatorii au efectuat un studiu, la care au participat 10 000 de
persoane. Cei care au mancat cele mai multe mere au raportat un risc de
50% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Cercetatorii cred ca acest
lucru este din cauza nivelului ridicat de flavonoide continute in mere.
Dar stim cu totii ca exista multi oameni care mananca 5-6 mere pe zi
pentru a se proteja de diverse boli.
Merele pot fi consumate ca proaspete, in salate sau sub forma de suc, dar si gatite in diverse preparate. Iata cateva motive pentru a consuma suc de mere:
Pastreaza ficatul sanatos
Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele. Cura cu suc de mere
dureaza o saptamana, perioada in care se consuma cate un litru de suc pe
zi. In acest interval, se elimina din alimentatie produsele de origine
animala. In schimb, se consuma ceai verde si limonada. Mai multe detalii
privind aceasta cura gasiti aici:
Pastreaza inima sanatoasa
Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari
sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului
mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii
inimii.
Reduce colesterolul
Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra
nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor
cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al
colesterolului. Poti sa previi bolile de inima consumand un mar zilnic
sau sa bei suc de mere.
Intareste oasele
Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.
Intareste imunitatea
Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi
considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor
specifice sezonului rece.
Previne cancerul
Sucul de mere combate tumorile canceroase, in special pe cele de la
plamani. Datorita continutului de flavanoizi si de acid fenolic, sucul
de mere este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti preveni
aceasta cumplita boala.
Previne astmul
Unul dintre principalele beneficii ale merelor este reprezentat de
continutul de flavonoizi. Acest nutrient este foarte cunoscut deoarece
poate inhiba aparitia atacurilor de astm. In plus, acest nutrient joaca
un rol foarte important in buna functionare a plamanilor tai, lucru
dovedit prin mai multe studii. Persoanele care consuma mere destul de
des dispun de o capacitate pulmonara crescuta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu