vineri, 17 aprilie 2015

Salata cu frunze de papadie

Aceasta salata functioneaza ca un veritabil medicament intrucat contine frunze de papadie. Aceasta planta, pe care o ignoram nemeritat, contine foarte mult potasiu, iar potasiul ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Bolnavii care au avut hepatita, consumand papadie au regenerat celulele bolnave ale ficatului.

Ca orice frunza verde, este un diuretic foarte bun, dar si un ajutor esential in descompunerea grasimilor care ajung in stomac. Asa cum o pata de ulei de pe maini sau haine se duce cu benzina sau cu alcool, tot asa si depunerile de grasime de pe vase, artere si alte parti interioare ale corpului se dizolva in contact cu papadia sau mai bine zis cu mineralele si vitaminele pe care le contine.

Pentru a prepara aceasta salata-medicament aveti nevoie de:

400 g frunze de papadie

200 ml ulei de masline

6 frunze de leurda

50 g miez de nuca

80 g parmezan

sare si piper

Frunzele de papadie si cele de leurda se spala in apa rece, se scurg si se taie in bucati. Se paseaza intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, pana se obtine un piure, eventual mai adaugand ulei sau putina apa daca nu se macina suficient. Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei, se curata de coaja si se pun peste piure. Se adauga sare si piper dupa gust, parmezanul bucati si se continua mixarea pana sunt macinate toate ingredientele si s-au omogenizat. Se pune intr-un borcan cu capac si se pastreaza la rece timp de o luna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu