marți, 28 octombrie 2014

Cum iti stimuleaza imunitatea ciupercile medicinale?

Unul dintre cele mai bune moduri de a stimula imunitatea - si pentru a reduce riscul de cancer – este alegerea unui remediu vechi: ciupercile medicinale. In timp ce ciupercile medicinale poate parea ca o noua abordare in medicina, ele au fost folosite efectiv de mii de ani in intreaga lume. De fapt, potrivit afirmatiilor multor experti de sanatate, capacitatea anumitor ciuperci pentru a promova sanatatea si pentru a o restabili a fost dovedita in mod constant si asta este extrem de sigur. 

Aceleasi beneficii de sanatate ale ciupercilor medicinale sunt acum practic o experienta noua, putem afirma ca utilizarea lor are parte de o renastere. 

Cum iti stimuleaza imunitatea ciupercile medicinale? 

Exista o serie de motive ale afirmatiei ca aceste ciuperci sunt de fapt un superstar al sanatatii. De ce? Prin simplul fapt ca ele contin o familie de carbohidrati cunoscuti sub numele de beta-glucani care stimuleaza mai multe tipuri de celule ale sistemului imunitar al organismului, asa-numitele "primul raspuns." 

In acelasi timp, ciuperci medicinale pot actiona pentru a calma supra-reactia, ca raspuns autoimun a corpul tau, realizand in esenta, o dubla putere a imunitatii in lupta organismului cu boli precum psoriazis, lupus si artrita.

Si nu se opreste aici. Impreuna cu ajutorul oferit sistemului imunitar, ciupercile sunt considerate a sprijini sanatatea inimii, reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei, ameliorarea sanatatii cognitive, cresterea eficientei metabolice, imbunatatirea sanatatii digestive, cat si pentru a ajuta alte sisteme si functii ale organismului. 

Pot ciupercile medicinale sa ajute la prevenirea cancerului? 

Deoarece aceste ciuperci sanatoase sunt atat de atrase de sustinerea sistemului imunitar, ele pot juca un rol extrem de important in ajutorul dat organismul dumneavoastra pentru a lupta cu eventualele dezvoltari ale tumorilor. Ca o aparare secundara in combaterea cancerului, ciupercile medicinale sunt antioxidanti puternici, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism, ele distrugand celulele responsabile de deteriorarea ADN-ului. 

Al treilea pumn, ca sa zicem asa in lupta impotriva cancerului este data de calitatile lor de detoxifiant natural, realizand o debarasare a organismul de celulele moarte acumulate in tesuturi, precum si debarasarea deseurilor care pot actiona ca potentiali cancerigeni in organism. Ganditi-va la aceste ciuperci exact cum v-ati imagina un burete, care acumuleaza toxinele si le elimna in mod natural. 

Iata un ghid de baza pentru a alege ciupercile medicinale corect: 

Avand aproape 300 de tipuri de ciuperci medicinale, acest lucru poate parea o sarcina descurajatoare pentru a determina care ar putea fi utile pentru boala pe care o aveti. 

Printre cele mai frecvent utilizate sunt: 

Agaricus Blazei: sprijina sistemul imunitar, stopeaza dezvoltarea tumorilor si ajuta la distrugerea lor, ajuta la controlul colesterolului si a zaharului din sange. 

Cordyceps sinensis: imbunatateste imunitatea si promoveaza un profil sanatos al colesterolului. 

Coriolus versicolor: utilizata pentru proprietatile sale antitumorale ce poate fi utilizata in lupta impotriva cancerului. 

Ganoderma lucidum: reduce colesterolul si promoveaza o circulatia sanatoasa; poate fi utila in lupta impotriva cancerului si a HIV. 

Grifola frondosa (Maitake): utilizata pentru combaterea cancerului, reglarea nivelului de zahar din sange, sprijinirea sanatatii ficatului. Poate fi de asemenea utilizata impotriva HIV. 

Polyporus umbellatus: imbunatateste sistemul imunitar, sprijinind in acelasi timp sanatatea ficatului; deosebit de util impotriva bolilor cu transmisie. 

Cand selectati o ciuperca medicinala pentru a va trata diverse probleme de sanatate, cel mai bine este sa alegeti una care include un echilibru de specii pentru a acoperi exact problema cu care va confruntati, insotita de speciile enumerate mai sus, care datorita proprietatilor lor, nu pot sa va aduca decat un plus de sanatate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu