miercuri, 22 octombrie 2014

Cele mai importante proprietati ale argilei

Una dintre cele mai importante proprietati ale argilei este cea antibacteriana, motiv pentru care trateaza cu succes bolile pulmonare, parazitare, plagile purulente dar si multe alte afectiuni.

Durerile in gat

Daca ai racit si suferi de dureri in gat, tratamentul cu argila iti poate fi de folos. Dizolva o jumatate de lingurita de argila intr-un pahar cu apa. Clateste-ti gatul cu solutia obtinuta, apoi pune un prosop cald pe gat. Tratamentul se aplica de 2 ori pe zi, pana la disparitia durerilor.

Alergiile

Terapia cu argila este eficienta si in tratarea alergiilor. Pentru inceput, se administreaza cate 1 lingurita de argila dizolvata intr-un pahar cu apa, de 2 ori pe zi. In fiecare saptamana se mareste doza de argila cu cate 1 lingurita. Tratamentul dureaza 2 luni, cu 1 luna pauza, dupa care se poate relua.

In cazul rinitei alergice, pune la inmuiat in apa 1 lingura de pudra de argila. Peste o ora, strecoara argila, pune-o pe o carpa din bumbac si aplica aceasta compresa pe frunte. Acopera zona cu o esarfa groasa. Lasa sa actioneze o ora. Tratamentul se face 7 zile consecutive, noteaza clicksanatate.ro.

Durerile de dinti

Peste 100 ml de apa cu sare toarna un amestesc de argila si pasta de dinti, in proportie de 4:1. Clateste-ti gura 2-3 minute, de 6-8 ori pe zi, cu solutia obtinuta. De asemenea, poti pune argila pe gingiile inflamate si lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste.

Gastrita

Durerile provocate de gastrita pot fi ameliorate cu tratamentul pe baza de argila. Pentru inceput, se bea cate 1 lingura de argila dizolvata intr-un pahar cu apa, o data pe zi. Doza se micsoreaza treptat, in fiecare saptamana, pana la 1 lingurita de argila pe zi.

Tratamentul dureaza 1 luna, cu o saptamana pauza. Ulterior, se reia tratamentul, iar timp de o luna se bea cate o lingurita de argila dizolvata in apa o data la 2 zile. In cazul gastritei cronice, se amesteca o jumatate de lingurita de argila cu un pahar cu apa si se administreaza o data la doua zile.

Micoza

Micozele sunt cauzate de ciupercile care se dezvolta adesea intr-un mediu cald si umed. In general, ele apar la nivelul picioarelor, atunci cand porti frecvent pantofi sport. Pentru a scapa de micoze, pune la inmuiat in apa 250 g argila.

Peste 10 minute, se strecoara si se amesteca cu 1 lingurita de otet. Solutia obtinuta se aplica pe zonele cu probleme. Se lasa sa actioneze 4-5 ore, apoi se clateste cu apa calduta. Tratamentul dureaza 1 saptamana, cu 2-3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua.

Migrena

Pentru durerile de cap, se recomanda tratamentul intern si extern cu argila. Se administreaza cate 1 lingura de pudra de argila dizolvata intr-un pahar cu apa calda, de 2 ori pe zi, timp de 2 saptamani.

In plus, se pun comprese cu argila pe zonele cu probleme, 2 saptamani, pe timp de noapte.  

Bine de stiut!: Argila are efecte benefice si in diminuarea ridurilor. Se amesteca, in proportii egale, pudra de argila cu ulei de masline si se aplica pe fata, pentru 30 de minute, de doua ori pe saptamana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu