joi, 30 octombrie 2014

Alimente care ajuta metabolismul sa arda grasimi

Terciul de ovăz este considerat una dintre cele mai bune soluţii pentru micul dejun, deoarece asigură o combinaţie inedită pentru corp.Alimentele pe care le consumăm zilnic au un impact semnificativ asupra siluetei. Chiar dacă ai senzaţia că nu mănânci mai nimic şi te îngraşi, cel mai probabil faci alegerile greşite şi nu ai o dietă echilibrată în nutrienţi diferiţi. Ca să ai un metabolism alert şi să arzi mai multe grăsimi introdu în dietă următoarele alimente:


1. Terciul de ovăz
O cană cu terci de ovăz cald conţine 4 grame de fibre şi 6 grame de proteine. Această combinaţie ideală încetineşte digestia carbohidraţilor, insulina este eliberată treptat şi tu vei simţi o senzaţie de saţietate pe termen lung. Consumă-l dimineaţa la micul dejun, folosind de preferat laptele vegetal. Se amestecă fulgii de ovăz cu laptele şi se lasă 2 minute la fiert, apoi sub capac.


2. Ceaiul de fenicul
Bea o cană cu ceai de fenicul seara, înainte de culcare, deoarece are proprietăţi detoxifiante, ajută la o digestie mai bună, te scapă de balonare şi împiedică depunerea grăsimilor.


3. Ardeiul iute
Capsaicina din compoziţia ardeiului iute are rolul de a inhiba pofta de mâncare, ridicând temperatura corpului. Dr. Oz recomandă consumul cu regularitate a ardeiului iute în cantităţi moderate pentru a beneficia de efectul lor extraordinar de ardere a grăsimilor.


4. Fasolea roşie

Oferă o senzaţie prelungită de saţietate, iar datorită conţinutului ridicat de amidon rezistent, jumătate din caloriile consumate nu se vor absorbi. Celebrul Dr. Oz recomandă boabele de fasole pentru că reduc nivelul zahărului din sânge şi accelerează arderea grăsimilor. Dacă te îngrijorează senzaţia de balonare şi gazele intestinale după ce ai consumat fasole, trebuie să ştii că acestea vor dispărea pe măsură ce le consumi cu regularitate, deoarece ajută la formarea bacteriillor bune care favorizează digestia.

5. Năutul
O jumătate de cană cu boabe de năut asigură 40% din necesarul zilnic de proteine şi 70% din necesarul de fibre. Acest lucru te ajută să menţii un nivel stabil al zahărului în sânge, să-ţi controlezi mai uşor poftele culinare şi să previi consumul excesiv de alimente. De asemenea, năutul conţine grăsimi sănătoase care împiedică depunerea grăsimilor în zona taliei. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu