duminică, 6 iulie 2014

Remedii naturiste pentru sanatatea cavitatii bucale

Mărul îndepărtează resturile de pe placa bacteriană și dintre dinți, iar căpșunile ajută la albirea dinților, datorită acidului malic conținut. Mestecatul mărului stimulează secreția salivară și menține PH-ul salivar neutru.
Medicii dentiști recomandă ca rutina  de zi cu zi ale fiecărui pacient să implice şi remedii naturale pentru o sănătate optimă a cavităţii orale. Un măr pe zi va ţine nu numai medicul departe, ci şi dentistul.
Dinţii sunt ancoraţi în oasele maxilare, iar florizina, o substanţă din compoziţia mărului, creşte densitatea osoasă, iar borul, un alt ingredient conţinut de mere, întăreşte oasele, explică medicii.
De asemenea, beneficii pentru dinţi se pot obţine şi folosind căpşunile, mai ales în ceea ce priveşte albirea.
Mulţumită acidului malic din conţinutul căpşunilor, smalţul poate fi albit într-un mod natural. Pentru a obţine acest rezultat se strivesc două - trei căpşuni, iar pasta rezultată se amestecă cu puţină apă minerală şi se aplică pe suprafaţa dinţilor cu ajutorul unei periuţe dentare moi. După aproximativ 5 minute se periază dinţii cu o periuţă de consistenţă medie şi se clăteşte gura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu