luni, 27 ianuarie 2014

Aparitia varicelor si vizita la medic

Dincolo de conformatie, de perfectiunea fizica cu care este inzestrat fiecare dintre noi, un picior frumos este si un picior sanatos. Disconfortul ce se instaleaza la nivelul membrelor inferioare este in buna masura si consecinta unui stil de viata nesanatos. Medicina a facut progrese, terapiile la fel si daca actionezi din vreme te poti bucura de un mers sprinten, de un picior usor.

Pentru a intelege cat mai bine cum se prezinta situatia (spinoasa in special pentru reprezentantele sexului frumos), ce se intampla de fapt, care este mecanismul, sa ne oprim la definitie. In literatura medicala de specialitate, venele si valvele venoase sunt considerate continente (adica se opun refluxului venos), daca sensul circulatiei este cel normal, dinspre periferie spre partea superioara a organismului si de la suprafata in profunzime.

Atat venele, cat si valvele sunt considerate a fi incontinente in momentul in care sensul circulatiei venoase este inversat, iar acesta este unul dintre elementele definitorii ale bolii varicoase. Refluxul venos apare atunci cand valvele venoase de la nivelul membrelor inferioare nu se mai inchid normal sau sunt distruse, ele nemaiputandu-se opune intoarcerii venoase datorate fortei gravitationale si pozitiei ortostatice (verticale). In aceasta situatie, sangele va circula in sens invers, anormal, de sus in jos. Functionalitatea anormala a valvelor venoase conduce astfel la aparitia refluxului venos si intr-un final a venelor varicoase (varice).

Aparitia varicelor si vizita la medic

Studiile arata ca dintre toate manifestarile bolii venoase cronice, prezenta varicelor este cea mai frecventa, dar cauza exacta a aparitiei lor ramane inca necunoscuta. Statisticile sunt ingrijoratoare si in ceea ce ne priveste – aproximativ 1,8 milioane de romani au varice, potrivit VeinCONSULT. Cauza exacta a aparitiei acestora este inca supusa investigatiilor. Factorii genetici sunt in principal vizati, precum si factorii de risc.

Referitor la factorii genetici se pare ca se regasesc antecedente familiale la 80% dintre subiecti. Cercetarile aduc in discutie si ortostatismul prelungit: profesii la risc, cum ar fi cea de chelner, cosmetician, hair stylist, stomatolog, vanzatoare etc. Nu trebuie deloc exclusi de pe lista nici sedentarismul, kilogramele in plus (greutate peste media normala), imbracamintea stramta, constipatia cronica, dar si anomaliile boltei plantare (picior plat sau supracurbarea boltei plantare).

Cand si cum trebuie actionat? arsura sau de greutate a gambei, senzatie de durere la nivelul gambei sunt simptome specifice unei boli venoase. Intr-o astfel de situatie ar fi indicat o vizita la specialit. In urma unui consult amanuntit, medicul constata, daca e cazul, existenta afectiunii si incearca stoparea la timp a evolutiei acesteia.

Drenaj limfatic pentru picioare frumoase

Preso-masajul asupra lantului de ganglioni limfatici este o terapie ce are ca scop eliminarea toxinelor neprocesate de organism in timpul procesului de sinteza celulara. Lipsa de exercitiu determina ingreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sangelui si in particular drenajul limfatic defectuos.

Specialistii considera ca drenajul necorespunzator ce determina invadarea tesutului subcutanat de celule gresoase este cauzat si de acumularea toxinelor. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sangelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv isi pierde elasticitatea, aparand astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii.

Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjunctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie. Extrem de eficient si de luat in calcul este si drenajul limfatic efectuat manual. Acest lucru este foarte important pentru pacient, deoarece fiecare pacient in parte are particularitatile lui: edemul limfatic este mai mare sau mai mic, mai nou sau mai vechi, dureros sau nedureros; uneori inca nu s-a format edemul limfatic si pacientul doreste sa preintampine aparitia lui.

Este ideal pentru persoanele care fac retentie de lichide, isi simt picioarele grele si au probleme cu circulatia.

Ingrediente vindecatoare

Rezultate foarte bune se obtin, nu doar prin interventia chirurgicala, ci si prin intermediul tratamentelor sau terapiilor ce folosesc creme, geluri, spray-uri ce contin ingrediente cu adevarat miraculoase pentru picioare. Ingredientele marine contribuie la imbunatatirea peretilor capilarelor si inlatura durerea si disconfortul.

Vita de vie rosie protejeaza vasele de sange, trifoiul galben regleaza functia limfatica, musetelul ajuta la reducerea depozitelor de grasime, iar amestecul de mentol si camfor racoreste instant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu