joi, 10 octombrie 2013

Pudra de cacao afecteaza creierul?

De-a lungul timpului au fost descoperiti mai multi factori benefici ai pudrei de cacao. Astfel, folosita pentru a rvigora corpul in primul rand si pentru producerea ciocolatei, care se stie ca are un efect cat se poate de pozitiv asupra organismului, pudra de cacao afecteaza si creierul, tot intr-un mod pozitiv.
Asadar, potrivit unui nou studiu care a fost realizat pe un esantion de 90 de persoane de varsta a treia care aveau probleme cu memoria si cu judecata, cacaua ajuta la intinerirea creierului si imbunatatirea functiilor acestuia.
Cele 90 de persoane au consumat cacao timp de 8 saptamani iar rezultatele cele mai imbucuratoare au venit de la persoanele care au consumat cacao cu lapte cu continut mare de antioxidanti.
“Flavonoizii din cacao sunt cei care ajuta la mentinerea si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si a celei cerebrale. Cacaua mai poate fi consumata si sub alta forma decat cea de bautura. Beneficiile sunt aceleasi si in cazul prajiturilor cu cacao”, a declarat Giovambattista Desideri, profesor la Universitatea L’Aquila, Italia, locul unde a fost realizat studiul.
Pe langa aceste efecte, a fost dovedti recent ca cacaua poate preveni aparitia bolii Alzheimer si nu duce la afectarea greutatii, fiind slaba in calorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu