vineri, 11 octombrie 2013

Ingrijirea tenului uscat in perioada de iarna

Sezonul rece si umed afecteaza mai ales persoanele cu ten uscat, prin urmare ar trebui sa acorzi atentie maxima ingrijirii pielii in aceasta perioada. Pielea uscata apare ca urmare a unui deficit de sebum, produs de piele pentru a mentine hidratarea optima. Deoarece cantitatea de sebum este mai scazuta decat nivelul normal, pielea se poate inrosi, producand uneori senzatia de arsura si mancarime.

Regulile pentru ingrijirea pielii uscate in sezonul receIn primul rand, trebuie sa-ti pastrezi tenul curat. Spala-te si demachiaza-te pentru a curata toate impuritatile acumulate peste zi. Foloseste apa calda, nu fierbinte, fiindca aceasta ar putea distruge bariera naturala de sebum de care ai nevoie pentru un ten hidratat si neted. Foloseste apa minerala in loc de apa de la robinet, deoarece depunerile din apa de la robinet usuca tenul, in timp ce apa minerale hidrateaza in profunzime.

Nu folosi sapun, ci un gel de curatare conceput special pentru ten uscat. Cand iti cureti tenul, nu folosi produse care ti-ar putea irita pielea ,care oricum are tendinta de a se usca si este usor iritabila. Intinde gelul cu degetele, masand tenul cu miscari circulare blande. Nu te sterge prosopul. Tamponeaza-ti tenul cu un servet de hartie, doar cat sa stergi excesul de apa, dar lasa tenul umed.

Aplica o crema hidratanta special conceputa pentru tenul uscat. Aceasta trebuie aplicata cu miscari circulare direct pe tenul umed. Nu uita ca acelasi tratament trebuie aplicat si gatului. Repeta ritualul dimineata si seara - ambele momente sunt fundamental necesare.

Se recomanda, de asemenea, sa folosesti o data pe saptamana masti faciale special concepute pentru tenul uscat. Vei elimina celulele moarte, iar tenul va fi mai neted si mai catifelat.

Important! Daca ai ten uscat ia in calcul faptul ca toata pielea ta tinde sa aiba in egala masura aceeasi problema. In consecinta, foloseste creme si lotiuni hidratante si pentru corp, protejeaza-ti mereu cu atentie mainile, foloseste creme speciale si nu uita niciodata sa acorzi atentie maxima si gatului. Nu folosi apa fierbinte si alege produse exfoliante pe baza de sare sau zahar. Si nu uita ca ceea ce mananci este esential!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu