miercuri, 16 octombrie 2013

Emisiunea iComedy ar putea continua depinde de Bendeac

Războiul din jurul emisiunii iComedy a lui Mihai Bendeac s-a purtat exclusiv pe Facebook. Singurul care i-a răspuns acuzațiilor actorului a fost Mircea Badea care l-a taxat, tot pe facebook, în stilul propriu. Aseară Antena Group a dat un comunicat oficial în care precizează că se delimitează de afirmațiile făcute de Bendeac și că emisiunea iComedy ar putea continua.
Mihai Bendeac a produs în ultimele zile o furtună în media după ce a acuzat Antena 1 de cenzură. Actorul a scris timp de trei zile pe pagina sa de facebook mesaje în care denigra conducerea televiziunii din Băneasa și în care sugera că a fost amenințat că i se pot întâmpla “lucruri nefericite”, cum ar fi încheierea contractului și daune de 60.000 de euro.
Iată poziția oficială a Antenei:
“Realizatorul Mihai Bendeac a ales ca, în numele libertății de exprimare și folosindu-se de statutul uneia dintre cele mai puternice stații TV din România, să creeze conflicte de natura personală cu valorile și simbolurile culturale ale României (vezi cazul actoruluiAlexandru Arșinel), precum și cu valorile spirituale ale României (vezi cazul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel).
Atâta vreme cât propunerile de conținut emise de Mihai Bendeac pentru emisiunea iComedy sunt conflictuale, defăimătoare, triviale, denigratoare sau aduc atingere valorilor publice, considerăm că aceasta “atitudine artistică” încalcă flagrant obligațiile contractuale și editoriale asumate de acesta încă de la începutul proiectului.
Antena Group se delimiteaza de afirmațiile publice făcute de Mihai Bendeac, considerând că acestea sunt opinii personale, care nu au niciun fel de legătură cu prevederile din contractul semnat cu compania noastră.
Obligațiile contractuale ale lui Mihai Bendeac sunt acelea de a realiza un program de divertisment de tip comedy-show, adaptat specificului unei stații generaliste de televiziune, a cărei misiune este de a produce și difuza divertisment pentru întreaga familie.
Întelegem că, pentru Mihai Bendeac, conflictele personale reprezintă un scop în sine, fapt demonstrat și de alegațiile comunicate public pe pagina sa de socializare, invocând mize personale în numele libertății de exprimare.
Antena 1 susține continuarea proiectului iComedy atât timp cât conținutul emisiunii va fi creat pentru telespectatorii postului și nu pentru răfuieli personale ale realizatorului acesteia.”, se arată în comunicatul de presă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu