miercuri, 7 august 2013

Beneficiile pe care le are o rosie

Roşiile… dulci, zemoase, delicioase şi, nu în ultimul rând, sănătoase! Scăzute în calorii, fără grăsimi şi bogate în vitamine. Ce ţi-ai putea dori mai mult de la o legumă?!

Iata 10 motive pentru care rosiile sunt o alegere sanatoasa in dieta ta.1. Vitamine si fibreRosiile sunt o sursa bogata de vitamine A, C si K, B6, acid folic si potasiu. Rosiile au un continut scazut de grasimi saturate, sodium, cholesterol si calorii. In plus, contin tiamina, niacina, magneziu, fosfor, cupru. De asemenea, rosiile contin fibre si multa apa.2. Piele sanatoasaBetacarotenul din rosii (pe care il mai intalnim in si cartofii dulci si morcovi) protejeaza pielea impotriva razelor daunatoare ale soarelui. De asemenea, licopenul face pielea mai putin sensibila la razele UV, prevenind astfel aparitia prematura a ridurilor.3. Oase puterniceRosiile au grija si de oase, facandu-le mai puternice. Vitamina K si calciul contribuie la intarirea sistemului osos. De asemenea, licopenul imbunatateste calitatea masei osoase, prevenind aparitia osteoporozei.4. Lupta impotriva canceruluiAcelasi licopen protejeaza organismul impotriva celulelor cancerigene (la prostata, cervix, ovare, gura, faringe, gat, esofac, stomac, colon, rect). Antioxidantii din rosii lupta impotriva radicalilor liberi care distrug celulele.5. Regleaza glicemiaAportul de crom prin consumarea de rosii ajuta la mentinerea unui nivel optim al glicemiei in organism.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu