miercuri, 22 mai 2013

Un nou medicament ii poate ajuta pe suferinzii de astm

Un nou medicament experimental, dezvoltat de Sanofi si Regeneron Pharmaceuticals, ii poate ajuta pe suferinzii de astm, a caror boala nu este bine controlata prin medicamentele existente la ora actuala.

Dupilumab a dat rezultate promitatoare, reducand cu 87% frecventa atacurilor la pacientii cu "astm persistent, moderat pana la sever", asociat cu eozinofile crescute (celule cu rol de aparare a organismului, care apar ca raspuns al organismului la alergii si anumite infectii).

Acest lucru a fost dovedit printr-un studiu clinic intermediar, ale carui rezultate au fost facute publice marti, in editia online a New England Journal of Medicine, potrivit New York Times.

Medicamentul a atins toate obiectivele clinice, cum ar fi diminuarea simptomelor si ameliorarea functiilor pulmonare, precum si reducerea nevoii de a apela la medicamentele antiasmatice existente pe piata.

Eficient si in caz de dermatita atopica

Studii clinice suplimentare sunt necesare pentru a confirma rezultatele acestui studiu intermediar, insa cercetatorii se declara optimisti in ceea ce priveste potentialul medicamentului. Acestia au comunicat ca Dupilumab s-a dovedit a fi eficient chiar si in ameliorarea dermatitei atopice.

Rezultatele studiului clinic de 12 saptamani, la care au participat 104 pacienti si care a fost coordonat de Sally Wenzel, directoare a Institutului de cercetari in domeniul astmului, de la Univesitatea Pittsburgh, Pennsylvania, au fost prezentate la conferinta anuala a American Thoracic Society, care se desfasoara intre 17 si 22 mai, la Philadelphia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu